Skip to main content

Čestitke ob mednarodnem dnevu medicinskih sester in babic

Spoštovane kolegice in kolegi,

včeraj smo v Cankarjevem domu v Ljubljani svečano proslavili mednarodni dan medicinskih sester in babic. Deset naših članov je dobilo najvišje priznanje Zbornic Zveze, Zlati znak. Prejemnica priznanja Angele Boškin za življenjsko delo pa je prejela Veronika Kunstek Pretnar. Svečanosti se je udeležila tudi ministrica za zdravje RS gospa Milojka Kolar Celarc, ki se je zahvalila za odlično sodelovanje z našo stanovsko organizacijo.

Iskrene čestitke ob našem prazniku, s ponosom lahko gledamo na naše dosežke in ljudje nam med poklici v zdravstvu najbolj zaupajo. In kot je zapisala predsednica Zbornice Zveze, gospa Monika Ažman,

Spoštovane medicinske sestre, babice, tehniki zdravstvene nege, bolničarji negovalci, upokojene kolegice in kolegi, študenti,
vsi, ki smo se zapisali zdravstveni negi in babištvu,
5. in 12. maj sta naša praznična dneva.

Obvezujeta nas, da bomo še naprej odgovorno, kakovostno, varno in humano opravljali svoje poslanstvo. Pacienti si to zaslužijo in od nas pričakujejo. Pričakujejo veliko našega znanja, empatije in občutka za profesionalno in človeško skrb.

Še naprej si bomo prizadevali, da bomo pri pacientih najbolj zaupanja vredna poklicna skupina v zdravstvu in ohranjali naše strokovne, etične in moralne vrednote, ki smo jim zavezani.

Hvala tudi, da nas podpirate in spodbujate v naših prizadevanjih in pozivih, da je v državi nujno potrebna razširitev prostora soodločanja partnerjev pri reševanju krize v zdravstvu; ne smemo biti preslišani, prezrti in odrinjeni. Ostali bomo iskreni zagovorniki naših pacientov in svojega poklica še naprej.

Praznujmo s ponosom in zavestjo, da delamo v dobro ljudi in za ljudi.